söndag 22 april 2012

Hur mycket gift bär du på?

Jag läser i en faktaruta i tidningen tf-bladet (Tandvårdsskadeförbundet) om kvicksilverkällor.
En amalgamfyllning innehåller 50 % kvicksilver, vilket betyder att det finns tillräckligt med kvicksilver för att förgifta en mindre sjö.
Tandvårdens hantering av kvicksilver är en av orsakerna till att många insjöfiskar har för hög kvicksilverhalt för att kunna ätas.
Amalgam läcker alltid kvicksilver i din kropp, kvicksilver går från placenta (moderkakan) till foster och via bröstmjölk till spädbarn.
I USA har 1 av 12 kvinnor för högt kvicksilvervärde i blodet så det är risk för neurologiska skador på fostret.
Kvicksilver från tandläkarpraktiker förgiftar rötslammet i reningsverken och gör det miljöfarligt och kretsloppet påverkas av att kvicksilver som finns i naturen får vi tillbaks i dricksvatten och det vi äter, därför är det så viktigt att vi äter så giftfri mat och dricker så rent vatten som möjligt.
Rötslammet är inte gödningsmedel, utan giftavfall, till och med Livsmedelsverket har nu börjat förstå allvaret med att sprida ut rötslam på våra åkrar. I ett remissyttrande avråder livsmedelsverket spridning av avloppsslam på åkrar på grund av tungmetaller. Ju bättre reningsverken fungerar, desto mer gifter stannar kvar i filter i reningsverket. Inte att producera gödning till åkrarna.
Amalgam gör att krematorier måste skaffa rökgasrening för att inte förgifta luften. Vid begravningar tillförs marken stora mängder kvicksilver från amalgam som går ut i vårt grundvatten.
Vill du veta mer så gå in på www.tf.nu

Ann-Louise

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar