måndag 4 juni 2012

Kvicksilver och girighet

Visste du att en amalgamfyllning innehåller 50 % kvicksilver, vilket betyder att det kan förgifta en mindre sjö.
Allt amalgam som borras ur gamla tandlagningar medverkar till att många sjöar har för höga kvicksilverhalter som "smittar" den fisk som olämplig föda.
Amalgam läcker alltid kvicksilver i din kropp och det påverkar ett foster i mammans mage och sedan via bröstmjölken till spädbarnet. Varför är socialstyrelsen och andra myndigheter är så tysta i detta miljöproblem?
Det ligger en hund begraven, först när 1900-talets generationer med amalgamfyllningar har lämnat detta jordelivet kan ett erkännande komma från myndighet i liten skala. Då kan inga ekonomiska krav längre ställas för lidande m.m.

En av tolv kvinnor i USA har så högt kvicksilvervärde i blodet att det är risk för neurologiska skador på fostret.
Kvicksilver från tandläkarpraktiken följer avloppet till reningsverket och förgiftar rötslammet i reningsverket som sedan sprids på åkrar.
Amalgam gör att krematorier måste skaffa rökgasrening för att inte förgift luften och vid begravning tillförs marken stora mängder kvicksilver från amalgam på kyrkogårdar som kan läcka lakvatten ut i naturen.

Hur många är noga med källsortering av lågenergilampa, som innehåller 2-5 mg kvicksilver, eller när ett hus brinner ner med ett stort antal lågenergilampor som genom värmen frigör kvicksilver som sprids i luften och  det vatten som används för släckningen av eldsvådan, dels genom dagvattenledningar ut i sjöar och vattendrag.
När politiker talar om miljön så handlar det om inkomstkälla till skattkistan, men få visar äkta ansvar eller jobbar för en bättre miljö för alla.
Det jag tagit upp är bara en liten del av vad som sker i vår vardag, få är beredda att ta ansvar för kommande generationer, bekvämlighet och girighet är drivande orsak.

Ann-Louise

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar